Jag Àr anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och Àga böcker, lÀser, fotograferar, periodvis lÀsare; lÀser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek Àr uppfylld, Àr gift med en boklÀsare som Àlskar Fantomen. Som mormor och farmor lÀser jag Àven barnböcker. Jag mÄr bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker mÄste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den hÀr bloggen:

12 juli 2024

ljuva sommartid 🍓 femEnFredag

VÀxer i vÄr lilla trÀdgÄrd:

1 Hur mycket badar du pÄ sommaren? inget.
2 Hur mycket solar du pÄ sommaren? inget.
3 Vilken sommaraktivitet gör dig mest glad? Àta fÀrska bÀr.
4 Hur smakar din sommar? frukt.
5 Vad vill du göra mer av under sommaren? uteliv.
I denna ljuva sommartid Fem en fredag hos: ElisaMatilda.

Alphaville - ett fall för Lemmy Caution, se: HÄR.
Fransk-italiensk lÄngfilm frÄn 1965
En futuristisk thriller om agenten Lemmy Caution som skickas till dystopiska staden Alphaville för att stoppa den tyranniske professorn von Braun och hans kÀnslokalla superdator Alpha 60. Med sin rÄa charm och sina klassiska detektivinstinkter navigerar Lemmy genom en vÀrld dÀr kÀnslor Àr förbjudna och logik styr allt. Regi: Jean-Luc Godard. I rollerna: Eddie Constantine, Anna Karina, Akim Tamiroff, Howard Vernon, Christa Lang, m.fl. (Alphaville: Une étrange aventure de Lemmy Caution)

12 kommentarer:

femfemman sa...

TÀnkte att det var nÄgot som handlade om musikgruppen, dÄ jag sÄg titeln. "Forever young". Men oj, sÄ mycket bra filmer det tycks finnas.
Olika vi tĂ€nker om sommaren. Gillar ju bĂ„de sol och bad. Även om jag inte lĂ€ngre skulle kunna ligga i solen timme efter timme, dag efter dag. Men en stund Ă€r gott. Och att simma i en uppvĂ€rmd insjö Ă€r rent ljuveligt.
Uteliv, bÀsta livet pÄ sommaren. DÀr Àr vi ense. Ha en fin fredag!

Hanneles bokparadis sa...

Anna-Lena, jag tycker svt bjuder pÄ bra variation. Jag gillar inte vÀrme, sitter gÀrna i skuggan. Vi bor nÀr havet men badar sÀllan. Jag sitter pÄ altanen och Àter frukost ute halva Äret.

Karoleen sa...

Åh, Ă€ta fĂ€rska bĂ€r Ă€r ju vĂ€ldigt mycket sommaren. Älskar hallon och jordgubbar. TyvĂ€rr har jag inte fĂ„tt nĂ„gra jordgubbar i landet i Ă„r... Vet inte varför dock =( Men hallonen fĂ„r jag hoppas pĂ„! Ha en fin helg!

Ingrid sa...

Det Àr fler Àn jag som inte Àr badare verkar det som.
Förr var stranden och badet det absolut viktigaste pÄ sommaren, men sÄ Àr det inte lÀngre.
Ha en skön helg1
/Ingrid

KlimakteriehÀxan sa...

Att frossa i sÀsongens bÀr Àr verkligen hÀrligt.

Znogge sa...

Jag badar mycket och gÀrna samt Àlskar sol och vÀrme. I Är har det dock bara blivit tvÄ bad vilket kÀnns sÄ konstigt minst sagt. Att vara ute hör absolut sommaren till och sÄ Àven frukt och bÀr.

Susjos sa...

Badar mindre och mindre, vill att det ska vara varmt i vattnet ;-)
Men vara i solen gillar jag!
Frukt och bÀr, mums!

Mrs Calloway sa...

bÀr och uteliv Àr verkligen sommar. funderar ibland pÄ om jag skulle sova pÄ altanen. det kÀnns som om en behöver tanka sol, luft och ljus. det blir allt viktigare

Hanneles bokparadis sa...

smÄtt funderat pÄ att sova pÄ altanen, men Àr ju ute vÀldigt mycket

BP sa...

Hahaha! Jag badar ocksÄ bara i mitt badkar, dÀremot sitter jag dagligen pÄ min balkong under parasollet och lÀser. Nu har den hÀr sommaren inte varit en direkt höjdare, men de senaste tre dagarna var det faktiskt riktigt njutbart att sitta pÄ balkongen.

Linnea/Bokblomma sa...

Vad mycket gott ni har i trÀdgÄrden! :) Vindruvorna sÄg riktigt hÀrliga ut.

Hanneles bokparadis sa...

BP, kyliga dagar tar jag pÄ mig en varm kofta.

Linnea, mycket olika smaker, underbart!