Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

12 september 2024

litterära föredrag - helgfråga


För göteborgare erbjuds ganska ofta tillfälle träffa författare, lyssna, samtala. Finns 25 bibliotek på spårvagnsavstånd.
Beata Umubyeyi Mairesse från Rwanda var här igår. Hon överlevde folkmordet på tutsierna som startade 7 april 1994 och ödelade landet på 100 dagar, och flydde samma år till Frankrike. Hon är nu verksam som prisad novellist och poet. Hennes debutroman Alla dina skingrade barn (Tous tes enfants dispersés) skildrar tre generationer i samma familj som på var sitt sätt försöker förhålla sig till sorgen i spåren av folkmordet. Går det att över lands-, språk- och generationsgränser reparera relationerna som slogs sönder av massakern?
Sofi Oksanen och Ebba Witt-Brattström kommer också i september.

I helgen ska jag på en trevlig bokträff i Jönköping, brukar du gå på sådana tillställningar? undrar: Mia.

6 kommentarer:

Hanna / Rak i ryggen sa...

Hörde henne intervjuas på Malmö Författarscen. Funderar på om jag våga försöka läsa Alla dina skingrade på franska, den lät så melodisk.

Hanneles bokparadis sa...

Hanna, häftigt om du klarar franskan, maken kämpar och försöker lära sig. Det har varit så tufft i Rwanda, men viktig bok.

Znogge sa...

Kan tänka mig att det var mycket intressant!

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, bästa med hösten när alla intressanta föredrag börjar 🙂

Sara Pepparkaka sa...

Det låter trevligt att det ordnas många bokhändelser!

Hanneles bokparadis sa...

Sara, en fördel med en stad med många bibliotek!