Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

12 september 2024

Mord i biblioteket av Katie Gayle


Mord i biblioteket (Murder in the Library 2024) av Katie Gayle, pseudonym för vännerna Kate Sidley och Gail Schimmel. De har skrivit tio böcker tillsammans, i olika genrer. Båda två bor i Johannesburg, Sydafrika, tillsammans med sina män, barn, hundar och katter.

Julia Birds liv på landet är så trivsamt som hon hoppats. Åtminstone tills hon hittar en död kropp i byns bibliotek. Julia bestämmer sig för att göra en egen utredning. Det finns någon därute som är beredd att göra vad som helst för att inte få sina hemligheter publicerade. Kommer hon att hinna stoppa mördaren innan någon annan råkar illa ut?
En trevlig bok som maken lånade åt mig. Perfekt höstläsning.

  "Boken är ju värd en förmögenhet för honom och förlaget."
  "Aj då." Sean såg slogörad ut. "Vad korkad jag var som lämnade den ute i bilen."
   Julia ångrade att hon gjort så stor sak av det. "Oroa dig inte. De kan kolla innehållet i datorn via servern eller molnet eller så", sa hon tvärsäkert. Fast hon var inte riktigt säker på vad det där molnet egentligen var. Eller att det faktiskt fanns ett moln. "Då lär de ju hitta mejlen och utkastet till den nya romanen."
(sid 140)

8 kommentarer:

Znogge sa...

Den finns i min bokhylla och kommer säkert att läsas inom det snaraste.

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, trevlig bok för bokälskare.

Ylva sa...

Mord i biblioteket, hu! Vilken snygg framsida.

Hanneles bokparadis sa...

Ylva, det vill man helst slippa...

femfemman sa...

Äntligen vid en dator som vill släppa in mej ( under protest) och kan skriva något. Försöker dagligdags med mobilen. Ibland funkar det.
Låter som pasande läsning för mej. Får bli en tur till biblioteket i morgon. Tackar för tips! Ha en fin dag!

Hanneles bokparadis sa...

Anna-Lena, tror att du skulle gilla denna, detsamma!

Hanna / Rak i ryggen sa...

Trevlig bok med mord i biblio..?!

Hanneles bokparadis sa...

Hanna, beror på hur man ser det 🙂
Agatha Christie har haft samma tema.