Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

13 september 2010

Människor helt utan betydelse

Människor helt utan betydelse av Johan Kling, som är aktuell med filmen Puss. En stillsam roman av nästan osynlig Magnus, som missar tåget hela tiden, han kan varken säga nej eller ja. Han är inte ensam, men han är på något sätt utanför alla människor runt om.

3 kommentarer:

Daniel sa...

En känsla alla känner igen nångång i livet

Ylva sa...

Den boken tyckte jag var lite tråkig och filmen Darling förstod jag inte alls, så jag ska inte se puss. Det roligaste med Kling tycker jag är att han varit med i Ratata.

♥ Hannele på Hisingen sa...

Daniel, en helt rätt konstaterande, jag kände också igen delar av boken, så har man känt själv nån gång.

Ylva, tråkig är nog ganska rätt ord, men jag tycker Johan Kling har verkligen lyckats förmedla den känslan. Jag har nog missat filmerna.