Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

12 september 2013

Kärringar

Kärringar av Helene Uri innehåller alldeles för mycket saker som jag känner igen. Sådant som när kvinnor gör bra jobb, men männen tar all ära och går vidare. Jag orkar inte ens berätta om min studentkompis som fick bättre betyg än jag, fast det var jag som förklarade och rättade alla hans fel. Hur bär sig männen åt för att så ofta lyckas med sånt? Helene Uri tröttnar på dessa män och lite i stil med En hon-djävuls liv och lustar (av Fay Weldon 1983) blir det hämnd;  väninnorna på kvällskursen är ilskna och vill hämnas på dessa män. Ibland har jag svårt att hitta det roliga i roliga böcker, och sax är definitivt inte min grej.

5 kommentarer:

Kim af Trägårdh sa...

För inte så länge sedan läste jag en fantastisk bok!! How to exterminate stupidity heter den. Den påpekar den officiella pessimismens logiska självmotsägelser, räknar upp moderna upptäckter, och bevisar faktiskt att det finns hopp, både om att bli smart och stoppa miljöförstöringen, och om att programmera om sin egen kropp för att anpassa sig till den miljöförstöring som ändå skett innan den stoppas. Det är helt enkelt en sådan jättebra vetenskaplig optimistisk bok som kan få folk att omedelbart sluta försöka ta livet av sig och istället glatt börja fira de vetenskapliga framstegen! Dessutom kostar den bara 149 kronor att beställa från http://litenupplaga.se/1198 och enligt rykten på Pure science Wiki kommer den att säljas ännu billigare på Bokmässan i Göteborg 26 till 29 September, där det dessutom sägs gå att få boken signerad av författaren efter hans tal 14.15 till 14.25 på lördag 28 september!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Kim, den har jag hört talas om...

Mrs Calloway sa...

jag med, Hannele...
s. k. "roliga" böcker är jag skeptisk till

znogge sa...

Alla roliga böcker är inte roliga. Eller så har jag fel sorts humor! "Alla" lovprisar "Hundraåringen" men jag tyckte inte alls om den...

♥ Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, jag läser gärna "tråkiga" böcker :)

Znogge, Hundraåringen tyckte jag om.