Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

26 november 2014

på opera med 5-åringen

Trevligt på opera med 5-åringen, tre generationer njöt av Hans & Greta. Boken hade vi läst redan för ett par år sedan, hennes idé och önskan gå på opera.Fin musik, bra skådespel, fina dräkter men svårt att förstå den sjungna texten. Väldigt ålderdomliga ord i textremsan. Synd att man inte låtit någon duktig rappare eller poet skriva om texten.

12 kommentarer:

Anna/notonmusic sa...

Oj, låter verkligen som riktig opera, sångtexter som man inte fattar så mycket av!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Anna, det är riktig opera, med stor orkester och Engelbert Humperdincks gamla mästerverk, men svårt att sjunga på svenska....

Ingrid sa...

Jag var nog ungefär lika gammal som ditt barnbarn när min far tog mig med på operan Hans och Greta. Jag tror att jag somnade ganska snart.... en moderniserad version kanske skulle tilltala barn mera.

♥ Hannele på Hisingen sa...

Ingrid, vi njöt alla tre generationer, skådespelet var fint och 5-åringen kände till historien väl. Många pensionärer i publiken :)

znogge sa...

Det hade nog lönat sig att se över texten en hel del. I alla fall om man vill att barnen ska få optimalt utbyte!

♥ Hanneles bokparadis sa...

Znogge, verkligen, för nu har man lagt så väldigt mycket arbete på allt annat!

Mrs Calloway sa...

kul att dela upplevelser med små barnbarn

mormor/farmor Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, nästan det roligaste som finns ♥

Freja sa...

Kul att kunna dela kultur över generationerna på det sättet! Men trist att de inte uppdaterar texten så att nya åskådare kan lockas.

♥ Hanneles bokparadis sa...

Freja, det skulle inte skada att uppdatera texten. Det är mysigt att göra allt möjligt tillsammans ♥

Anonym sa...

Låter intressant. Jag undrar om det vore något för Elin...

♥ Hanneles bokparadis sa...

Åsa, det var bra föreställning, vi har gått på olika tillställningar från babyålder, hon är van. Dessutom hade hon önskat detta själv :)