Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

02 februari 2019

Återbetalningen av Assar Andersson

Återbetalningen av Assar Andersson är andra delen i trilogin om Anders Hademark är välskriven med högt tempo. Boken innehåller en hel del personer som en får hålla koll på - för att skilja åt de onda och goda.

Förlagets beskrivning: "Anders Hademark mår allt sämre. Hans olustiga och återkommande tankar inför vad han i tidigare år förorsakat andra poppar allt oftare upp. Saken blir inte bättre när han får reda på av Claudia att Mimmi har förolyckats.

   Allan Börjessons flukt in genom klädkammarfönstret har satt djupa spår i Monica. Hon är inte alls säker på att hon vill bo kvar i Beddinge. De tre nynazisterna, Christian, Joel och Dennis, törstar efter vedergällning. De vill ha tag på Anders. Nadias och Anders relation stärks men Kerstin Frankenheimer vill ha med ett finger där. Hennes känslor för Anders är starka. Hur långt är hon beredd att gå?
"

"Rolf kastade en blick mot grannhuset och ryckte till när han tyckte sig se en skugga i rörelse. Han svängde vänster in på infarten och lade foten på bromsen. Han tittade bakåt men bakljusen på Saaben gav inte mycket ljus utan det enda han såg var det ogenomträngliga mörkret.
   Rolf slog på helljuset och kunde se att det låg något framför ytterdörren, vilket bekräftade hans dotters ord. Han lät helljuset stå på, öppnade bildörren och kände den isiga havsvinden fylla bilen. SMHI hade utlovat en kall natt och han kunde bara intyga att de för en gångs skull hade lyckats pricka rätt med sina prognoser. 


Han klev ur, stoppade mobilen i fickan och vände sig om. Men det enda han såg var konturerna av en huskropp. En huskropp som tillhörde hans dotters och svärsonens egendomlige granne, Allan Börjesson. 

Monica gick ut i köket och fram till fönstret. Hon la mobilen på diskbänken. Hon kupade händerna och tittade ut men kunde inte se något för det skarpa ljuset. Hon tog sin mobil och slog sin pappas nummer. Hon stod kvar vid fönstret, sekunder rann iväg, men ingen svarade. "(sid 22)

Första delen: Flickan i fönstret av Assar Andersson.
Del 2: Återbetalningen
Del tre: Jakten av Assar Andersson

6 kommentarer:

Mösstanten sa...

Är de här deckarna våldsamma?

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, nja, inte så värst.

Znogge sa...

Beddinge är inte så väldigt långt härifrån... Helt ny författare för mig.

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, händelserna är förlagda i Skåne, det finns bra författare som inte är kända av alla.

Mösstanten sa...

Då skulle jag kanske kunna läsa en Assar Andersson om andan faller på.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, han skriver bra, rekommenderar:
https://hannelesbibliotek.blogspot.com/2019/01/nar-de-sista-duvorna-har-tystnat-av.html