Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

31 augusti 2022

vänskap mellan generationer - kulturfråga

Rymlingarna (2018) av Ulf Stark, en mysig tankeväckande bok om förhållandet med den sura och tvära farfadern och hans omtänksamma barnbarn. De förstår och tycker om varandra. Farfar Gottfrid vill rymma från sjukhuset, få en sista titt på sitt sommarhus som han själv har byggt. Barnbarnet Lill-Gottfrid vill hjälpa honom att uppfylla den sista önskan. En vacker bok med helt underbara teckningar av Kitty Crowther. Så många fina tankar även teckningarna väcker. Ulf Stark gick bort och fick inte se boken färdig, han som är med som en svart korp.

Vilket kulturellt verk om äldre människor och/eller vänskap mellan generationer tycker du riktigt mycket om? undrar Enligt O i: veckans Kulturfråga.

7 kommentarer:

Znogge sa...

Ulf Starks böcker är bra tycker jag. Så även denna.

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, en härlig vuxenbok också!

Klimakteriehäxan sa...

Den vill jag kolla upp! Stark var bra. Dog onödigt tidigt.

Mrs Calloway sa...

har inte läst din bok av Ulf Stark. men jag har med en annan titel av Ulf Stark

Hanneles bokparadis sa...

Mrs Calloway, borde läsa mer med barnbarn

enligt O sa...

Åh, det där är verkligen en jättefin bok!

Hanneles bokparadis sa...

enligt O, visst blir man glad och önskar vara lika modig 🙂