Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

24 oktober 2022

Den smarta kvinnans handbok i mord av Victoria Dowd

Den smarta kvinnans handbok i mord (The Smart Woman's Guide to Murder 2022) av Victoria Dowd är hennes debut, och hon har varit verksam som brottmålsadvokat. Boken vann The People’s Book Prize 2020, en mysryslig historia med oväntade vändningar. Lika spännande som smart och rolig perfekt läsning för alla som gillar allt ifrån Agatha Christie till Liane Moriarty. Det som skulle bli en mysig helg på landet för Pandora Smarts bokklubb blir i stället något helt annat när en kvinna hittas död. Och kort därpå hittas ytterligare ett lik. Som om inte det vore nog drar ett oväder in och alla gäster blir insnöade i det ödsligt belägna huset där de befinner sig.

 ”Jag upptäckte snabbt att bokläsandet var en perfekt förklädnad. Ibland misstänkte jag till och med att mor var mig på spåren när hon anklagade mig för att gömma mig i mina böcker. Hon visste bara inte vad det var jag gömde.
    Jag visste åtminstone att jag skulle kunna finna ensamhet bland de tusentals boksidorna här - en trygg hamn, ett skydd från mors och hennes bokklubbs stormar. De tillhörde inte den typ av bokklubb som skulle besvära biblioteket. De hade redan avfärdat det och gått vidare. Jag, däremot, stannade kvar.
" (sid 23)

8 kommentarer:

Mösstanten sa...

Den måste jag skriva upp. Verkar vara perfekt underhållning under julen, till exempel.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, väldigt brittiskt 🇬🇧

Znogge sa...

Tack för tipset! Bara titeln lockade mig direkt :D

Anna i Portugal sa...

Storyn liknar en annan bok jag läst, som jag inte minns vad den heter. Där var det en skrivkurs, men annars låter det ganska likt.

Klimakteriehäxan sa...

Låter kul!

Hanneles bokparadis sa...

Klimakteriehäxan, precis lagom underhållning 🙂

femfemman sa...

Vore inte så dumt att bli handledare i den konsten! 😊

Hanneles bokparadis sa...

Anna-Lena, innovativt 😀