Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

12 oktober 2022

Katarina Frostenson som teater

K av Katarina Frostenson är en personlig berättelse från "en tid i landsflykt undan förföljelse och förtal", november 2017 till maj 2018. En bok som fått vänta, jag har först läst Klubben, helt obegripligt det som hänt, att det har fått pågå så länge, decennier. Elitism i kulturvärlden, klass.
Folkteatern i Göteborg har gjort teater av Katarina Frostensons bok ”K” så hamnar uppsättningen nära originalet, men är kortare och förlagd i ett sceniskt nu. Har inte avsikt att se den, men läst hennes bokstavsböcker:

4 kommentarer:

Mösstanten sa...

Klubben har jag läst men inte Katarina Frostensons. Många gånger har jag tänkt att jag borde men det är så mycket annan läsning som pockar. Undrar just hur den teaterpjäsen kan vara.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, hennes bokstavsböcker är märklig läsning hur hon försvarar sin meetoo-make.

femfemman sa...

Har ju skrivit några fina sång/psalmtexter !

Hanneles bokparadis sa...

Anna-Lena, Frostenson är duktig poet men hon har även stulit konst och andras texter:
https://hannelesbibliotek.blogspot.com/2020/02/berattelser-fran-dom-av-katarina.html