Jag Àr anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och Àga böcker, lÀser, fotograferar, periodvis lÀsare; lÀser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek Àr uppfylld, Àr gift med en boklÀsare som Àlskar Fantomen. Som mormor och farmor lÀser jag Àven barnböcker. Jag mÄr bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker mÄste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den hÀr bloggen:

16 oktober 2024

höst 🍁 kultur


Höst Àr min favoritÄrstid, vackert i naturen och i vÄr lilla trÀdgÄrd. Jag sitter gÀrna ute pÄ altanen med frukost, varmt klÀdd och tittar pÄ fÄglarna pÄ östsidan nÀr solen gÄr upp (vid regn fÄr jag sitta under tak pÄ vÀstsidan). Riggat led-slinga i plommontrÀdet, tÀnder nÀr Normaltid börjar.

Njuter av att intressanta litteraturföredrag börjat, i morgon ska jag till biblioteket med femtonĂ„ringen och prata om Emily Dickinson dikter. Jag gillar lĂ€sa i dagsljus inne, dĂ€rför föredrar handla i mörkrets utbrott. Mysigt promenera ute i mörker nĂ€r vinden viner, i varma klĂ€der. Min svĂ€rdotter berĂ€ttade att hon har börjat trĂ€na mörkerseende igen, nĂ€r hon tar sig till jobbet genom skogen. Hon anpassar sig đŸ€Ž

Hur fÄr du hösten att bli riktigt bra?
undrar: enligt O i: veckans KulturfrÄga.

4 kommentarer:

Znogge sa...

Visst kan hösten bjuda pÄ mÄnga hÀrliga dagar med klar luft och sprakande höstfÀrger. Perfekt promenadvÀder! Men nÀr november gör entré och bjuder pÄ en grÄ filt Àr jag inte lika road.

LÀser mycket gör jag oavsett Ärstid och det fungerar lika bra i trÀdgÄrden eller i favoritfÄtöljen!

Önskar en fin onsdag!

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, för min del Ă€r november ok, gillar bĂ€ttre Ă€n kall och kal mars. Önskar detsamma!

KlimakteriehÀxan sa...

Idag Àr hösten förgylld alldeles av sig sjÀlv: klarblÄ molnfri himmel och sol. MÄste ut.

Hanneles bokparadis sa...

KlimakteriehÀxan, hÀrligt, jag har suttit pÄ altanens östsida och njutit min frukost i höstsolen.