Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

13 april 2023

Trollet är inte hemma av Lars Lerin

Trollet är inte hemma (2019) av Lars Lerin är en promenad tillsammans med sonen Rafael och katterna Mimi och Silling. Vackra akvareller.
"Dörren till källaren står på glänt. Hallå! ropar Rafael och kikar in i det svala mörkret. Hallå trollet! Men ingen svarar. Allt är tyst, bara småfåglarna som kvittrar och en skata som skrattar ur ett snår. Trollet är nog inte hemma, kanske ligger det och sover. Kanske, kanske inte. Det är väl så, säger pappa, att troll, liksom spöken, måste sova hela dagen för att orka vara vakna om natten. Om solen skiner på ett troll så spricker det, sägs det i sagorna. Ingen vet, man får tro vad man vill. Man får gärna tro att det bor ett troll i skogen."

8 kommentarer:

Mösstanten sa...

Det verkar vara en fin bok. Jag tycker mycket om Lars Lenins konst.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, Lerin har både skrivit och illustrerat.

Znogge sa...

Det låter som en väldigt fin och trevlig bok!

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, fin vacker bok... lite osäker i vilken ålder barnbarnen uppskattar denna mest

Kerstins bokblandning sa...

Får nog bli ett bibliotkslån på den

Hanneles bokparadis sa...

Kerstin, Lars Lerin har skrivit flera fina barnböcker.

femfemman sa...

Köpte den då vi var på Sandgrund för något år sedan. Fina bilder, förstås. Texten.. nja... Man kan inte lyckas lika bra med allt!

Hanneles bokparadis sa...

Anna-Lena, bara annorlunda sätt att berätta.