Jag är anglofil och biblioman, har överdrivet intresse för att samla och äga böcker, läser, fotograferar, periodvis läsare; läser olika mycket olika böcker. Min barndomsdröm om ett eget bibliotek är uppfylld, är gift med en bokläsare som älskar Fantomen. Som mormor och farmor läser jag även barnböcker. Jag mår bra av att omges av böcker, att vara beroende av böcker måste vara det nyttigaste beroendet. Litteraturbanken. My own photos.

Leta i den här bloggen:

16 september 2024

Kärlek i teorin av Ali Hazelwood

Kärlek i teorin (Love, Theoretically 2024) av Ali Hazelwood som är uppvuxen i Italien, men numera bosatt i USA där hon utöver att vara författare är professor i neurovetenskap. Modernista.
Kärlek i teorin
är den tredje boken efter hennes debut Kärlekshypotesen, som ska bli film. Kärlek på hjärnan den andra.

Liksom ljus kan vara både våg och partikel har även Elsie en dubbel natur, närmare bestämt mångdubbel: för att bli omtyckt visar hon upp en personlighet för varje person hon umgås med, och det enda de har gemensamt är passionen för fysik, Twilight och ost.
    För att ha råd med hyran och insulin – och dyra ostar – extraknäcker Elsie som låtsasflickvän, och en av hennes klienter visar sig vara bror till Jack, killen som har försökt förstöra hela hennes forskningsfält.
     Elsie är fast besluten att göra hans liv till ett helvete, men det finns ett problem: Jack är helt immun mot hennes personlighetsförändringar, och för första gången någonsin både kan och måste Elsie vara sig själv. Långsamt går det upp för henne att killen hon avskyr i själva verket kan vara precis vad hon behöver. Översättning Isabel Valencia.

Klassen består (förutsägbart nog) av nittio procent manliga studenter som (förutsägbart nog) är i ungefär min ålder.
    Det är komplicerat att vara en kvinnlig naturvetare. Inte minst när man är ung och oprövad. Och desto mer när man har ett sjukligt behov av att komma överens med andra. Som den enda kvinnliga doktoranden på min institution hade jag gott om tillfällen att begrunda den balansgång alla som inte är vita, heterosexuella cismän tvingas gå i akademiska omgivningar. Vill jag bli sedd som en sympatisk, älsklig kollega? Ja
(sid 86)

8 kommentarer:

Mösstanten sa...

Nytt författarnamn för mig. Någon tidigare bok var bestseller ser jag på Wikipedia.

Hanneles bokparadis sa...

Mösstanten, jag har berättat om alla tre böcker av Ali Hazelwood, hennes debut ska bli filmad.

Znogge sa...

Ny för mig också men boken låter trevlig :D

Hanneles bokparadis sa...

Znogge, precis lagom läsning med lit twist 🙂

Anonym sa...

Oj här snackar vi intriger. :) kajsalisasblogg.wordpress.com

Hanneles bokparadis sa...

KajsaLisa, på vissa arbetsplatser händer det!

Rämmengården sa...

Denna bok fick jag hem idag. Jag har läst de två föregående böckerna. Ska bli spännande att läsa denna också. Jag gillar författaren. Ha en fortsatt trevlig dag.

Hanneles bokparadis sa...

Rämmengården, visst är Ali Hazelwood bra, roligt att hennes debut blir film.